Wat is de Cloud?

Public Cloud

Bij een public cloud deel je een server met ander gebruikers. Hierdoor heb je niet een volledige keuzevrijheid bij het bepalen voor soft- en hardware. Het voordeel is dat je tegen een laagtarief kunt instappen en mocht het nodig zijn kun je het heel eenoudig uitbreiden.

Private Cloud

Bij een private cloud gebruik je een eigen server die je niet hoeft te delen met andere. Hierdoor kun je zelf aangeven welke software en hardware je wilt gebruiken.

Hybrid Cloud

Hybrid cloud is een combinatie van één of meerdere private en public clouds. Het is daarbij belangrijk dat je de omgevingen met een technische oplossing integreert zodat de gebruikers niet merken in welke omgeving ze werken.

Een voorbeeld van een hybrid cloud is wanneer je je bedrijfsapplicaties in een private cloud (bv in een eigen serverruimte) draait in combinatie met Office 365 waar alle bestanden worden opgeslagen in SharePoint Online en OneDrive. De gestandaardiseerde technologische oplossing voor koppeling is Microsoft Active Directory Federation Services (ADFS). Die zorgt dat je gebruikers kunnen inloggen op de beide omgevingen met dezelfde identiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *